Poepbus naar het schone San Juan

Al een tijdje geen update meer gegeven over onze reis, omdat er weinig gebeurd is. We hebben namelijk even gas terug genomen.

De dag nadat we in Tikal waren, zijn we nog een dagje blijven hangen in Flores. We moesten namelijk om 8 uur naar de nachtbus, die ons naar het oosten van Guatamala zou brengen. In het begin van de middag kwamen we Melissa en Glenn tegen. Een enthousiast koppel dat al een maand aan het rondreizen was. Samen zijn we gaan eten, varen op het meer waarin Flores ligt en zij hebben ons om 20 uur op de bus gezet. Een ontzettend leuke dag dus, terwijl we eigenlijk een aantal saaie uren hadden verwacht.

De bus was superfirstclass, oftewel heel luxe stoelen met genoeg beenruimte. Er zouden ook films zijn, maar de tv (en überhaupt het licht) was standaard uit. De WC was ook niet om over naar huis te schrijven, dus dat laat ik dan ook. Vooral niet toen er een paar mensen met flinke diarree er hadden huisgehouden. Latona was het grootste deel van de reis wakker, terwijl ik vlak nadat we op weg waren mijn ogen dichtdeed en ze pas om 5:00 bij aankomst in Guatamala weer open deed. Nog dromerig werden we daar in een minibusje gestopt op weg naar Antigua. We hadden tickets tot San Pedro, maar verder dan Panajachel kwamen we er niet mee. Zonde van het geld, maar goed, les geleerd: Enkel voor de bus waar je instapt betalen en dan verder kijken.

Latona wacht in de lancha na een lange nachtelijke busreis
Latona wacht in de lancha na een lange nachtelijke busreis

We hebben vanuit Panajachel de boot (Lancha) over het mooie meer van San Pedro genomen (we moesten wel anderhalf uur wachten voor hij vertrok) en kwamen aan in San Juan. Een dorpje dat Melissa en Glenn ons hadden aangeraden. Heerlijk rustig, weinig toeristen en toch ben je met de tuk-tuk binnen 10 min. in het meer bruisende San Pedro. We verblijven hier momenteel en hebben gepland om hier nog tot volgende week zaterdag te blijven. We zitten ook niet in een hostel, maar in het huis van Kate, een vrouw uit de US die hier al jaren woont en met haar extra kamer, mooie tuin, heerlijk ontbijt en verder immens goede zorgen wat extra geld probeert te verdienen.

Uitzicht vanuit onze 'casa' in San Juan
Uitzicht vanuit onze ‘casa’ in San Juan

We komen hier helemaal tot rust. Zodanig zelfs dat Latona er een beetje ziek (stevig verkouden) van is geworden. De afgelopen dagen hebben we dus niet veel gedaan, behalve een start gemaakt met onze Spaans lessen. Ook hier weer lieve geduldige mensen die goed les kunnen geven. Nog even en we kunnen dit blog in het Spaans gaan bijhouden.

Hier is de Spaanse school
Hier is de Spaanse school

We zijn nu dus op een plek beland waar we ons comfortabel voelen en voor een deel de vakantie echt pas begint. Wel hebben we een kleine aardbeving meegemaakt. Ik vermoed 0.03 op de schaal van Richter, want alleen de stoel en het bed schudde een beetje (nee viespeuken, het was echt een aardbeving).

We hebben nog plannen om de dorpjes rond Lake Atitlan te bezoeken (San Marcos, Panajachel, etc.) en om te zwemmen, kayakken en wandelen. Verder willen een weverij (authentieke Maya gewaden), een vulkaan en een koffieplantage bezoeken. Dus hopelijk valt er binnenkort daarover weer flink te bloggen.

Mocht iemand het nog leuk vinden om te skypen, stuur even een berichtje. Skypenaam: michielvredeveldt

Hasta próxima semana!

Hier nog wat foto’s:

Toon heeft al beter door hoe de hangmat werkt
Toon heeft al beter door hoe de hangmat werkt
Kindercarnaval in december
Kindercarnaval in december
Ons favoriete plekje in San Pedro: Healthy food café Home
Ons favoriete plekje in San Pedro: Healthy food café Home
Het beste eten tot nu toe bij deze lieve dames. In Flores nog, maar 10Q (1 Euro) voor een maaltijd.
Het beste eten tot nu toe bij deze lieve dames. In Flores nog, maar 10Q (1 Euro) voor een maaltijd.
Michiel geniet van het boottochtje
Michiel geniet van het boottochtje
Zonsondergang in Flores
Zonsondergang in Flores
Cappuccino!
Cappuccino!
2 comments Add yours
  1. Lijkt me een goed plan dat jullie even lekker gaan chillen! Het viel me al op dat jullie als een treinvaart gingen. San Juan klinkt heerlijk, ontspan-ze!

    Hasta la próxima vez!

    p.s. Latona, ziet er goed uit in die hangmat! Tegen de tijd dat je terugkomt in Nederland ben je een pro 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *