Snel over de grens met smokkelwaar

We zijn net terug uit Belize. In Chetumal, Mexico hadden we op het laatste moment bepaald dat we toch een stukje van Belize wilden zien. Namelijk Caye Caulker. Een prachtig Caribisch eiland waar we konden windsurfen, snorkelen en duiken. Het eiland is ook mooi, vriendelijke mensen, klein, gezellig en prachtige stranden. Ook zaten we in een fantastisch huis via AirBnB (bekijk de foto’s)

Hier hadden we nog goede hoop
Hier hadden we nog goede hoop
De boot van Chetumal naar Caye Caulker
De boot van Chetumal naar Caye Caulker
De laatste zon die we zagen in Belize
De laatste zon die we zagen in Belize

Maarja, als het na de eerste dag gaat regenen, dan kun je weinig. Twee dagen lang binnen gezeten, wachtend tot het droog werd. In Nederland kan het veel regenen, maar zoveel en zolang als hier, hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Na drie dagen toch besloten onze spullen te pakken en het binnenland (lees: Guatamala) in te gaan.

Dag eerder weg dan gepland, rest van Belize links laten liggen en naar Flores. Het ‘spannendste’ was nog de reis daar naartoe. Boot was binnen drie kwartier bij Belize City (stad met een beetje miami stijl, maar dan vergane glorie). We zouden aansluitend de bus hebben om 10 uur. Om 10:45 uur kwam hij voorrijden. Een kwartier lang kregen we van een aardige meneer uitgelegd wat we moesten doen bij de grens en dat deze ‘first-class’ bus niet zou stoppen, behalve als er politiecontrole zou zijn. Nou we zijn wel 6x keer gestopt. Frappant was, dat terwijl wij de grens over gingen, er kennelijk een heleboel smokkelwaar ingeladen werd. Toen we weer instapten lagen onder elke stoel opeens dozen, die vlak voor aankomst in Flores snel werden overgeladen in tuk-tuks. Een reis van 4-5 uur, werd nu dus een reis van 6-7 uur.

Maarrrr… aangekomen in het koloniale stadje Flores brak de zon door! Over Flores en Tikal meer in de volgende post.

2 comments Add yours
  1. Wow, klinkt spannend! Toen ik de titel las dacht ik dat jullie het hadden over eten dat je niet mag invoeren ofzo (ik ben bijv. wel eens met een appel naar Australië gereisd – dat is daar een doodzonde!), maar dit klinkt nog veel heftiger…

    Jammer van de regen! Hopelijk wordt het binnenkort beter weer.

    Die air BnB zag er vet mooi uit trouwens! Was die eigenaresse een beetje gezellig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *